Confidenţialitate

Destinații din jurul Bucureștiului, perfecte pentru finalul de săptămână

Pentru cei care doresc să evadeze din agitația orașului la final de săptămână și să descopere peisaje din jurul Bucureștiului sau locurile istorice fascinante, există numeroase opțiuni de drumeții și excursii de o zi.

Câteva destinații pe care le poți explora la scurtă distanță de București:

1. Pădurea Băneasa

La doar câțiva kilometri nord de centrul Bucureștiului se află Pădurea Băneasa, o zonă frumoasă și liniștită, perfectă pentru o plimbare relaxantă sau o sesiune de alergare. Aici poți explora potecile înconjurate de copaci seculari, iar primăvara și vara vei fi întâmpinat de un covor de flori sălbatice.

2. Lacul Snagov
La aproximativ 40 de minute de București, Lacul Snagov oferă o oază de liniște și natură. Aici poți face o plimbare pe malul lacului sau chiar o plimbare cu barca. Insula din mijlocul lacului găzduiește Mănăstirea Snagov, un loc cu o istorie bogată și legende legate de Vlad Țepeș.

3. Castelul Peleș și Munții Bucegi
La o distanță de aproximativ o oră și jumătate cu trenul se află minunatul Castel Peleș din Sinaia. Această bijuterie arhitecturală oferă o incursiune captivantă în istoria României. De asemenea, de la Sinaia poți porni într-o drumeție uimitoare în Munții Bucegi, unde vei fi răsplătit cu peisaje montane și aer proaspăt de munte.

4. Cetatea Târgoviște
La aproximativ o oră de București se află Târgoviște, un oraș plin de istorie și mister. Aici poți vizita Cetatea Târgoviștei, o fortăreață medievală cu povești fascinante legate de domnitorii români.

5. Delta Văcărești
Pentru cei pasionați de natură și ornitologie, Delta Văcărești oferă o experiență inedită la doar câțiva pași de centrul Bucureștiului. Această zonă naturală protejată, situată pe un teren care era destinat să devină un cartier rezidențial, este acum un refugiu pentru păsări și alte specii de animale sălbatice.

6. Conacul Brâncovenesc de la Mogoșoaia
La doar 15 kilometri nord-vest de București se află Conacul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, o bijuterie arhitecturală din secolul al XVII-lea. Aici poți face o plimbare prin frumoasele grădini ale conacului și te poți bucura de o pauză relaxantă departe de agitația orașului.

Indiferent de preferințele tale, împrejurimile Bucureștiului oferă numeroase opțiuni pentru a te conecta cu natura, a explora istoria și a te bucura de momente de relaxare și aventură. Cu atât de multe locuri interesante la doar o scurtă distanță de oraș, nu trebuie să cauți prea departe pentru a-ți planifica următoarea escapadă de o zi din București.

Galerie foto: