Confidenţialitate

Deșteptarea | Vaslui: Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Matematică au primit un album cu discursul lui Dumitru Buzatu, arestat pentru corupție | VIDEO

Elevii care au participat la Olimpiada Națională de Matematică, găzduită de județul Vaslui, au primit din partea organizatorilor un album cu obiectivele turistice ale județului în care vedeta prezentării este Dumitru Buzatu, fostul președinte PSD al Consiliului Județean.

Dumitru Buzatu este o figură legendară în tabloul elementelor toxice ale corupției românești.

Buzatu a fost prins în septembrie anul trecut cu o șpagă de 1,2 milioane de lei în portbagaj, mită pe care ar fi luat-o, acuză procurorii, pentru acordarea unui contract din bani publici.

A fost arestat și și-a petrecut următoarele luni după gratii, în așteptarea procesului. Dar asta a fost, foarte posibil, doar una din multiplele sale afaceri ilegale pe bani publici, că averea dânsului și a familiei este imposibil de justificat.

Textul cu poza lui Buzatu este plin de ironii involuntare, presupun: “Operele personalităților și resursele turistice ale județului nostru nu sunt foarte bine cunoscute și puse în valoare.”

“De aceea ne propunem să scoatem în evidență diversitatea oportunităților existente în județul nostru, în ideea de a îmbunătăți viața oamenilor de aici, care sunt destul de săraci…”.

Jurnaliștii care au participat la eveniment au observat că “În timp ce oficialitățile și funcționarii aduși la eveniment se lăfăiau în primele rânduri, invitații sprijineau pereții în picioare. În prim-plan au fost mai mulți candidați care au ținut să fie văzuți cât de atașați sunt de educație, performanță și elevi olimpici.”

Vasluiul, aflat în stăpânirea familiei Buzatu de zeci de ani, deja, a fost și a rămas unul dintre cele mai sărace județe ale României, în contrast cu averile celor de la conducere, care au continuat să crească în tot acest timp.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea