Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Vânzările de maşini electrice din Europa Occidentală le-au depăşit pe cele diesel pentru prima dată

Vânzările de maşini electrice în Europa Occidentală le-au depăşit pe cele ale modelelor diesel pentru prima dată, anul trecut în decembrie 2021.

Potrivit datelor preliminare, mai mult de o cincime din noile maşini vândute pe 18 pieţe europene, inclusiv Marea Britanie, erau alimentate exclusiv pe baterii, în timp ce maşinile diesel, inclusiv diesel hibrid, au reprezentat mai puţin de 19% din vânzări, scrie Financial Times, citat de Agerpres

Datorită subvenţiilor generoase din Germania şi din alte ţări, precum şi reglementărilor stricte introduse în 2020, care forţează producătorii auto din UE să vândă mai multe vehicule cu emisii scăzute, vânzările de maşini electrice sunt în creştere constantă.

Un alt lucru care a impulsionat vânzările de mașini electrice a fost criza semiconductorilor. Producătorul american de mașini electrice a profitat de acest lucru și vândut un număr record de maşini electrice – 309.000.

De asemenea, producătorii auto europeni au accelerat vânzările de vehicule electrice în decembrie, pentru a reduce flota de maşini poluante şi a evita amenzile de la Bruxelles,  care a impus noi norme de poluare.

Pe de altă parte, vânzările de maşini diesel sunt în declin accentuat de când a izbucnit scandalul emisiilor – Dieselgate, în toamna lui 2015, când modelele diesel reprezentau mai mult de jumătate din livrările din Europa Occidentală.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.