Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un ucrainean a vrut să intre în România cu 20 de pisici de rasă ascunse în mașină

Un cetăţean ucrainean, de 39 de ani, a vrut să intre în România prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, cu o valiză în care avea peste 20.000 de dolari, precum și cu 20 de pisici de rasă ascunse într-un compartiment secret al mașinii. 

„Marţi, 14 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, judeţul Suceava, s-a prezentat pentru a intra în România, conducând un microbuz înmatriculat în Ucraina, cetăţeanul ucrainean V.M., în vârstă de 39 de ani. La controlul de frontieră, efectuat de poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii vamali, în bagajele personale ale şoferului a fost descoperită suma de 21.940 dolari USA, sumă pe care cetăţeanul ucrainean nu a declarat-o autorităţilor competente.

În consecinţă, suma de bani a fost reţinută de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Siret, care l-au şi sancţionat contravenţional pe şofer în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Poliţia de Fontieră.

În microbuzul acestuia au mai fost găsite 20 de pisici de rasă. Valoarea de piaţă a unui pui este de 500 de dolari. Pisicile nu au fost confiscate.

Surse neoficiale citate de Adevărul susţin că şoferul voia să tranziteze România, având ca destinaţie finală Turcia. 

Sursa foto: Oana Șlemco/Adevărul

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.