Confidenţialitate

Deșteptarea României: Un sistem de supraveghere prin satelit a pădurilor, cea mai bună soluție pentru monitorizarea defrișărilor | AUDIO

Un sistem de supraveghere prin satelit a pădurilor ar fi cea mai bună și eficientă soluție pentru a monitoriza tăierile de păduri din România.

Este soluția propusă de Csibi Magor fostul director World Wildlife Fund, invitatul lui Cătălin Striblea în emisiunea Deșteptarea României.

Alături de ascultătorii Europa FM, cei doi au încercat să răspundă întrebării: poate fi exploatată pădurea natural sau trebuie interzise tăierile?
Csibi Magor spune că e nevoie de transparență totală pentru a ține în frâu fenomenul:

”Un sistem de supraveghere satelitară ne-ar ajuta să vedem cum stau pădurile, dar ne-ar ajuta și cu balastierele, în jurul apelor noastre am putea vedea unde sunt punctele de depozitare a deșeurilor ilegale în România, am putea vedea unde pornesc focurile mari în pădure și în jurul localităților, am putea avea un sistem de astfel de lucruri. A doua chestiune – ne trebuie o reformă, nu mai putem să ne gândim la pădure ca lemn, o pădure este un organism viu, trebuie să avem maturitatea de a evalua cât de mulți bani pierdem în secunda când vindem foarte ieftin pădurile noastre”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.