Confidenţialitate

Deșteptarea: Un pod inaugurat de Ludovic Orban și Lucian Bode a devenit nesigur pentru circulație, la mai puțin de un an după ce a fost dat în folosință | VIDEO

“Încă o inaugurare electorală sfârșește prost. CNAIR anunță că pune în siguranță podul peste Argeș, de pe DN 5, reparat și inaugurat chiar înaintea alegerilor din 2020 de prim-ministrul Ludovic Orban, alături de ministrul Transporturilor, la vremea respectivă, Lucian Bode.

Este vorba despre podul de la Adunații Copăceni, pe drumul București – Giurgiu.

Așadar CNAIR a pus în siguranță podul – când auzi pune în siguranță înțelegi exact ce se întâmplă: podul a devenit nesigur pentru circulație și trebuie intervenit.

Deci în mai puțin de doi ani, ai zice – dar nu, deoarece primele probleme semnificative au fost observate la mai puțin de 10 luni de la inaugurare.

În septembrie 2021, la mai puțin de un an de la redeschiderea circulației, CNAIR a constatat deficiențe de execuție – confirmate și de expertiza tehnică- și o săgeată (deformare) a podului de 19-20 centimetri, valoare dublă față de toleranța maximă permisă.

Adică s-a lăsat pe mijloc cu 20 de centimetri.

Este nevoie de ,,punere în siguranță”, adică de proptirea tablierului pentru ca podul să nu se lase și mai mult.

Propteaua se extinde – avem mii de incompetenți angajați pe proptele în țara asta, acum avem și pe partea inginerească proptele la investițiile pe bani publici.

Reparațiile la acest pod au costat aproape 10 milioane de lei. La inaugurarea electorală dinaintea alegerilor din 2020, ministrul Lucian Bode a declarat, plin de emfază: “astăzi, iată, reușim să recepționăm acest obiectiv.

Am schimbat total modul de lucru în cele douăsprezece luni de guvernare în ceea ce privește monitorizarea proiectelor, care se face în mod activ, în teren, așa cum s-a întâmplat și aici. Avem organizate ședințe de lucru săptămânale cu antreprenorii, pentru a identifica problemele și soluționarea lor rapidă.”

Păi cred că n-au făcut ședințele care trebuiau făcute sau ceva, că problema asta, că se lasă podul în jos, n-au identificat-o.

Adevărul e că domnul Bode e specialist în energie, potrivit misterioasei sale teze de doctorat, nu știe dumnealui cu podurile, de-aia nici nu mai e ministru la Transporturi, ci la Interne.

Dar de ce s-o fi lăsat podul? Cică au asfaltat prea mult. Testele CESTRIN (n.r Centrul de Studii al CNAIR) indică o grosime prea mare a asfaltului așternut pe tablier.

Mereu nemulțumiți: ba că nu se asfaltează deloc, ba că se asfaltează prea mult. N-ai cum să nu-i înțelegi și pe domnii miniștri, numa’ probleme pe capul lor. Una peste alta, la vară cred că o să trecem cu bacul pe la Călărași în drum spre Vourvourou”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: captură video