Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un fost deputat PDSR a revenit în magistratură pentru un an și iese la pensie cu 3.000 de euro pe lună

Un fost deputat PDSR s-a întors în magistratură anul trecut și acum vrea să iasă la pensie. Dacă i se aprobă cererea, va avea o pensie de 3.000 de euro pe lună.

Este vorba despre fostul deputat PDSR, Ștefan Victor Achimescu, care acum este judecător la Tribunalul Ilfov.  El a cerut să se pensioneze din magistratură la 1 an și 4 luni după ce a revenit în funcție, scrie Europa Liberă

Achimescu are 63 de ani și a făcut cerere de revenire în magistratură fără concurs în luna mai a anului trecut, cerere aprobată de Secția pentru judecători a CSM. La vremea respectivă, el a spus că nu revine în funcție doar pentru a încasa pensie specială.

Cererea de pensionare va fi discutată de Secția pentru Judecători a CSM în ședința din 29 octombrie. Dacă va fi acceptată, va cumula indemnizația de fost parlamentar cu pensia specială de judecător.

Ca parlamentar ales din partea PDSR, Achimescu a luat cuvântul de 3 ori în patru ani. 

Un caz similar a fost înregistrat în primăvară. Atunci, judecătoarea Claudia Gherbovan Silinescu s-a pensionat cu o pensie echivalentul a 3300 de euro pe lună, deși revenise în magistratură de doar 7 luni. Vreme de 23 de ani ea a lucrat ca avocat.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.