Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un escroc ce înșela oamenii prin metoda “turcul fals”, prins de un polițist în civil

Un polițist în civil a prins, pe marginea unui drum din județul Galați, un escroc care folosea metoda “turcul fals” ca să păcălească oamenii.

Polițistul era în civil pentru că nu era în timpul programului, ci era în drum spre casă.

În  localitatea Băleni, judeţul Galaţi, a observat pe partea dreaptă a drumului un autoturism de culoare gri, oprit, înmatriculat în Bulgaria şi lângă el un cetăţean care îi făcea insistent semnal de oprire.

Agentul de poliţie a oprit autoturismul şi a coborât să vadă dacă poate ajuta cu ceva, moment în care respectiva persoană a încercat să-l inducă în eroare prezentându-se în limba engleză ca fiind cetăţean turc.

De asemenea, a precizat că a rămas fără benzină şi are nevoie de bani, în acest sens oferindu-i spre vânzare un inel de tip ghiul, din metal galben, despre care a susţinut că este aur de 18 k.

Ghiulul era de tablă, iar polițistul l-a încătușat. Așa zisul turc era, de fapt, un tânăr de 28 de ani din localitatea Urlați, județul Prahova.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.