Confidenţialitate

Deșteptarea: Un bistrițean și-a făcut singur trecere de pietoni | VIDEO

“Un bistrițean cu inițiativă și-a făcut singur trecere de pietoni. Poliția, în loc să aprecieze efortul, i-a făcut dosar penal.

Poliţiştii au fost sesizaţi, în data de 7 octombrie, despre apariţia marcajelor respective pe carosabil şi au trecut la verificări.

După trei zile de muncă asiduă și anchete complexe, poliția a anunțat următoarele: “pe Drumul Naţional 17 C, pe raza localităţii Salva, ar fi fost trasate pe carosabil, fără autorizare, mai multe linii albe, asemănătoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic. Bănuit de comiterea faptelor este un localnic, în vârstă de 35 de ani”, se arată în informarea transmisă de IPJ Bistriţa-Năsăud.

Dar ce l-a apucat pe om? Bistrițeanul.ro zice că omul se săturase să-i zboare mașinile prin fața casei sau să nu poată trece în tihnă la vecinii de peste drum.

Și acum, intră în poveste Codul Penal care zice că pentru trecerea de pietoni fake ar putea sta la închisoare de la 3 luni la 2 ani sau ar putea fi amendat.

Poate îl iartă instanța dacă e la prima trecere. Și nu a pus nici semafor”, au discutat matinalii Vlad, George și Luca în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.