Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un bărbat din Focșani, despăgubit de Poşta Română pentru sute de scrisori expediate în Marea Britanie şi pierdute

Un bărbat din Focșani, județul Vrancea, a primit despăgubiri de peste 40.000 de lei de la Poşta Română, după ce sute de scrisori scrisorile recomandate pe care le-a trimis în străinătate nu au ajuns la destinaţie. 

Mai mult, el a obținut de la Judecătoria Focșani alte despăgubiri de 52.000 de lei. Decizia a fost însă schimbată de Tribunalul Vrancea, care a respins cererea de acordare a despăgubirilor suplimentare. Procesul pentru aceste despăgubiri suplimentare s-a mutat acum la Curtea de Apel Galați, scrie Adevărul

Scrisorile au fost trimise în Marea Britanie în 2017 și 2018. Este vorba de aproximativ 500 de trimiteri poştale recomandate ce conţineau „cărţi poştale vechi”. Pentru fiecare scrisoare a plătit 16 lei, dar peste 300 nu au ajuns la destinatari, şi nici nu i-au fost restituite.

Poşta Română şi-a recunoscut o parte din vină, însă, în același timp îl acuză pe bărbat de fraudă. Totuși, reprezentanții Poștei recunosc că nu au și dovezi în acest sens.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.