Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Sute de voluntari ajută DSP București în lupta cu pandemia de coronavirus

Dacă sunteți din București și ați sunat la DSP în ultimele zile, aproape sigur v-a răspuns un voluntar, și nu un angajat al Direcției de Sănătate Publică. De ce? Pentru că de la începutul săptămânii, de preluarea apelurilor privind cazurile de covid-19 se ocupă aproape în totalitate organizația non-guvernamentală Geeks for Democracy.

Într-o traducere aproximativă, ar însemna “tocilari pentru democrație”.

În ultimele luni, DSP-urile au fost copleșite de numărul tot mai mare de apeluri, așa că orice ajutor e binevenit. Direcția de Sănătate Publică din București i-a învățat pe câțiva membri ai organizației care sunt procedurile.

Apoi, aceștia au început la rândul lor să pregătească alți voluntari care să răspundă la apeluri. În acest fel, angajații DSP București cu pregătire medicală se pot concentra acum pe lucruri mai complicate, cum ar fi anchetele epidemiologice. 

Până în acest moment, cam 250 de bucureșteni s-au oferit voluntari pentru a răspunde întrebărilor publicului. Oamenii vor să afle cum pot obține concediu medical pentru covid, ce presupune mai exact izolarea sau, pur și simplu, cer informații despre procedura de testare și despre locurile acreditate. Victor Marin a mers în centrul în care voluntarii le răspund la telefon celor care sună la DSP .

Sursa foto: Facebook/ Geeks for Democracy

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.