Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | VINERI, 15 mai

Starea de urgență s-a încheiat, dar asta nu înseamnă finalul luptei cu pandemia de coronavirus și nici al sprijinului venit de la companii și ONG-uri.

Grupul Bosch România donează, pentru spitalele şi personalul medical din linia întâi, aparatură medicală, echipamente de protecție, aparatură electrocasnică, scule electrice şi componente auto marca Bosch.

O altă formă de sprijin tot de la Bosch a fost asigurarea reparațiilor pentru mașinile folosite de personalul instituțiilor aflate în prima linie, adică medici, asistenți, echipaje ISU, polițiști, jandarmi, pompieri sau militari.

Compania Orange România anunță că, împreună cu Fundația Orange și Salvați Copiii, se implică pentru a-i ajuta pe elevii și profesorii din medii vulnerabile să aibă acces la educație online.   

Astfel, Salvaţi Copiii România le oferă elevilor din mediile defavorizate 2.000 de tablete echipate cu servicii de internet, ce au fost achiziționate cu susținerea Orange în condiții preferențiale.

În plus, Orange oferă acces gratuit la internet timp de două luni pentru 30.000 de elevi și profesori din 100 de școli primare și gimnaziale din România, astfel încât aceștia să poată continua cursurile în mediul online.

De asemenea, Asociația Clasa Întâi oferă 40 de ore de  cursuri interactive pentru copiii din comunități dezavantajate, prin intermediul Rolling Workshops. Aceasta este o platformă digitală de educație interactivă, finanțată printr-un program al Kaufland România.

Prin platforma de învățare Rolling Workshops, copiii învață unii de la ceilalți și sunt ajutați să socializeze în mediul online, în contextul pandemiei de coronavirus.

În fine,  vă mai anunțăm lansarea unei noi platforme digitale de către voluntarii Code for Romania Task Force.

CineCeFace.ro este un proiect realizat și administrat de Code for Romania cu sprijinul Patria Bank.

CineCeFace este un proiect digital de informare publică, ce îi ajută pe oameni să înțeleagă mai ușor ce rol joacă în societate instituțiile publice importante din România.

Este un instrument util pentru cei care vor să afle ce atribuții au președintele, guvernul parlamentul sau primăriile, mai ales în contextul crizei sanitare pe care o traversăm.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.