Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | VINERI, 10 aprilie

Fundația Regală Margareta a României anunță lansarea Fondului Special pentru Vârstnici.

Este menit să îi ajute pe bunici, părinți, unchi, străbunici, mătuși, vecini de bloc sau vârstnici singuri din România care au nevoie de susținere în pandemia de coronavirus.

Fondul pentru Vârstnici strânge contribuții de la donatori, companii și alți finanțatori.

Banii pot fi depuși direct într-un cont bancar sau donați prin SMS la 8844. Scrieți textul SINGUR pentru a dona 2 Euro lunar. Firmele pot contribui și cu produse și servicii.

Compania Ford, cu sprijinul Fundației Ion Țiriac și al Asociației Rotary Craiova Probitas, a cumpărat pentru Spitalul Județean de Urgență Craiova un aparat de testare pentru COVID-19.

Până acum, în cele 5 județe din Oltenia era un singur aparat de testare, cu o capacitate de procesare de aproximativ 30 de teste pe zi. Cu aparatul donat de Ford vor putea fi testate peste 300 de persoane pe zi.

De asemenea, Ford România, cu sprijinul distribuitorilor săi autorizați, pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară peste 25 de vehicule și furgonete Ford, pentru a susține comunitățile locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Conducerea companiei Saint-Gobain România şi-a redus salariile pentru luna aprilie până la nivelul echivalent şomajului tehnic de 75%. A fost o decizie luată în semn de solidaritate faţă de angajaţii firmei în contextul crizei de coronavirus.

Echipa executivă a companiei Saint-Gobain România a decis să doneze către Crucea Roşie Română 25% din salariul net din luna aprilie.

În fine, în perioada de criză, comunitățile parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei nu i-au uitat pe românii din țară.

Astfel, parohia românească din Lodi, Regiunea Lombardia, a oferit spitalului local 2.000 de euro, dar a trimis în același timp 5.000 de euro Spitalului Județean de Urgență din Suceava și 2.000 de euro Asociației Pro Vita din Valea Plopului.

De asemenea, Parohia românească Sesto Fiorentino a organizat un transport de ajutoare umanitare către Vălenii de Munte. Au trimis îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente, destinate copiilor aflați în grija Asociației „Pro Vita”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.