Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | VINERI, 03 aprilie

ENGIE Romania face o donație de 250 de mii pentru a ajuta cadrele medicale din prima linie și pacienții afectați de coronavirus. Bani vor ajunge la mai multe organizații.

Este vorba, în primul rând, de Crucea Roșie din România și Dăruiește Viață, care vor primi câte 100 de mii de euro, bani cu care vor cumpăra echipamente pentru cadrele medicale și materiale de strictă necesitate pentru pacienți.

Restul de 50 de mii de euro vor ajunge la HOSPICE Casa Speranței pentru îngrijirea pacienților cu boli oncologice, externați din spitalele destinate exclusiv pacienților cu coronavirus.

Platforma de anunțuri OLX vine să ajute afacerile locale și antreprenorii, în condițiile care multe firme și-au concediat angajații ori i-au trimis acasă în șomaj tehnic. Inițiativa se numește Redeschide pe OLX și constă în pachete gratuite de promovare online în perioada aprilie-iunie.

Și compania L’Oréal România se implică în lupta cu epidemia de coronavirus. Astfel, L’Oréal România donează peste 42.000 de produse – precum creme de mâini, șampoane și geluri de duș- spitalelor de boli infecțioase din țară și peste 7,5 tone de gel pentru curățarea mâinilor pe bază de alcool către spitale, farmacii și rețelele alimentare.

Un altfel de ajutor vine din partea Kaufland România, care a anunțat că plătește cu trei luni în avans impozitele la bugetul statului și la bugetele locale. În total, este vorba de 69 de milioane lei, bani care ar fi trebuit să ajungă la stat la sfârșitul lui iunie.

Medicii de la Matei Balș și bătrânii din sectorul 6 din Capitală primesc mâncare de chef Adi Hădean și echipa lui. Zilnic sunt pregătite sute de porții de mâncare.

Inițiativa este organizată sub umbrela proiectului “Solidar social”, o acțiune umanitară inițiată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hadean.

Puteți oricând să vă implicați în acest proiect. Pe lângă mâncare, caserole și tacâmuri este nevoie și de voluntari care să lucreze la livrări sau la bucătărie.

Pe site-ul https://activsocial.ro găsiți toate detaliile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.