Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MIERCURI, 25 martie

Organizația Salvați Copiii a început echiparea Maternității Bucur, care a devenit unitate medicală specială pentru cazurile de Covid-19.

Au sosit deja în Maternitatea Bucur din Capitală două incubatoare și un ventilator de suport respirator. Până la finalul săptămânii vor mai ajunge și 25 de kituri de echipamente de protectie. Banii pentru echiparea Maternității Bucur, peste 45 de mii de euro până acum, au fost oferiți de Kaufland România.

Eforturile Organizației Salvați Copiii pentru dotarea mai multor spitale din țară sunt sprijinite și de alte firme, precum Catena și Oriflame. Și puteți dona și dv, evident, intrați pe site-ul organizației, salvaticopiii.ro și aveți acolo toate informațiile.

Primesc ajutor și cei de la ISU în aceste zile. Voluntarii asociației CERT Transilvania au donat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj 300 de litri de dezinfectant și 4.000 de mănuși, pentru a sprijini lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

La rândul său, Grupul Cris-Tim  a donat produse alimentare persoanelor care s-ar pus în pericol de îmbolnăvire cu Covid-19  dacă ar fi ieșit din casă în aceste zile. Cei de la Cris-Tim au contribuit astfel la efortul Fundației „Prețuiește Viața” de a ajuta categoriile vulnerabile de persoane, medicii, personalul medical din linia întâi, prcum și instituțiile medicale sau de îngrijire a bolnavilor sau a vârstnicilor.

În fine, Patria Bank a donat 100.000 lei către Asociația “Dăruiește Viață”.  Este încă un gest de solidaritate pentru eforturile sistemului medical din această perioadă. Banii vor folosiți pentru achiziția de echipamente medicale  în spitale și centre medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.