Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MIERCURI, 06 mai

Grupul Farmavet – Pasteur a oferit medicilor peste 1,5 tone de detergenți, săpunuri și dezinfectanți prin asociația Dăruiește Viață. Valoarea donației se ridică la 100 de mii de lei.

Detergenții, săpunurile și dezinfectanții vor ajunge la cadrele medicale din instituțiile publice de sănătate care tratează sau vor prelua pacienți cu Covid19 din București și din țară.

Campania lansată de omul de afaceri Ștefan Mandachi pentru dotarea spitalelor din județul Suceava a primit o donație de 320 de mii de euro de la Unilever.

Cu banii donați către Crucea Roșie Suceava va fi cumpărată o unitate mobilă de terapie intensivă dotată cu 12 paturi. De asemenea, compania va contribui și la utilarea acestei unități pentru a deveni funcțională.

Campania „1 centimetru de fapte – cu toții în linia întâi”, inițiată de Ștefan Mandachi  și filiala Crucea Roșie Suceava, vinde simbolic prin intermediul platformei www.1cm.ro fiecare centimetru din metrul de autostradă pe care l-a construit în Suceava în semn de protest.

Banii strânși din donații – 1 milion de euro până acum – sunt folosiți pentru cumpărarea de ventilatoare și de echipamente medicale pentru spitalele sucevene. De altfel, Suceava este județul în care se află cele mai multe victime ale epidemiei de coronavirus din România.

În fine, firma Rubin 2000 anunță că a donat până acum peste 35 de mii de viziere către spitale, clinici, cămine de bătrâni, benzinării sau cabinete veterinare.

Iar printr-un parteneriat cu Platforma UNITED, o inițiativă UNTOLD Nation, 6000 dintre aceste viziere au ajuns în Maramureș.

Luna trecută, firma Rubin 2000 și-a propus să producă și să distribuie 50 de mii de viziere, iar patronii spun că vor lucra în continuare să își atingă acest obiectiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.