Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 07 mai

Spitalele din România primesc în continuare echipamente și aparatură medicală cumpărate din donațiile firmelor private sau ale ONG-urilor.

Altex România a adus în țară cu un avion militar șapte monitoare de Terapie Intensivă. Valoarea sponsorizării este de 60.000 de euro.

Trei monitoare au fost donate Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Victor Babeș” și Spitalului Clinic Colentina, ambele din București.

Alte patru monitoare au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Achiziția monitoarelor face parte dintr-o campanie lansată de Fundația ALTEX și ALTEX România. Obiectivul lor este să doteze cu aparatură performantă 30 de paturi din secțiile de Terapie Intensivă ale spitalelor din România, respectiv cu monitoare și ventilatoare de ultimă generație.

Tot secțiile de ATI primesc un sprijin financiare de la Grupul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale. Astfel, 500 de mii de lei vor fi alocați pentru dotarea cu tehnică medicală a secției de terapie intensivă (ATI) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Și compania Danone România anunță o donație de 250 de mii de euro către Asociația Dăruiește Viață, bani ce vor fi folosiți pentru cumpărarea de echipamente medicale si de protectie.

De la începutul pandemiei, echipa Danone a venit și cu alt sprijin pentru comunitățile din România.

A donat peste 400 de mii de produse (iaurturi, smântană, produse pe bază de plante) în valoare de peste 280.000 de euro.

Acestea au ajuns la pacienți, la medici, precum și la persoane aflate în situații vulnerabile.

În fine, UNICEF și Posta Română au început să lucreze la prevenirea infecției cu coronavirus.

Astfel, Poșta Română va distribui, odată cu scrisorile, pensiile și alocațiile copiilor, materiale informative ale UNICEF pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

Campania se va desfășura, pentru început, în județele Brașov și Bacău și este dedicată copiilor, părinților și persoanelor care au în grijă copii.

Materialele conțin recomandări pentru părinți cu privire la modul în care să discute situația actuală cu copiii lor, dar și idei de petrecere a timpului liber pentru copiii care s-au trezit într-un fel de vacanță neprevăzută.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.