DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 31 martie

În plină pandemie de coronavirus, vedem zilnic în jurul nostru noi dovezi de solidaritate cu cei aflați în linia întâi a acestei lupte.

Compania Electrica Furnizare a donat 30.000 de euro Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta.

Cu acești bani va fi cumpărată aparatură medicală necesară pentru tratarea pacienților afectați de noul virus, precum și echipamente de protecție pentru personalul medical.

BCR donează 2,5 milioane de lei lei către spitalele locale, comunităţile şi ONG-urile implicate în procurarea de materiale sanitare. De asemenea, va fi oferit sprijin și persoanelor vulnerabile.

Coca-Cola a donat 100.000 de euro Crucii Roșii Române. Fondurile vor fi folosite de pentru achiziționarea de echipamente medicale, materiale de protecție și produse de igienă.

Acestea sunt destinate spitalelor și centrelor de carantină din țară. Tot acolo vor ajunge din partea Coca-Cola și băuturi ale companiei, o donație de încă 100 de mii de euro.

În fine, o companie Besmax Pharma Distribution, o companie românească din domeniul importatorilor de produse și echipamente medicale, oferă echipamente ce ar putea salva 3000 de români infectați cu coronavirus. Aceștia ar putea beneficia de terapie prin transfuzie de plasmă, una experimentală în acest moment.

Este vorba de plasma recoltată de la cei vindecați de infecția cu coronavirus, care ar putea stimula producția de anticorpi a organismului primitorului. Donația este în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.