Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 24 martie

Episcopia Huşilor a donat 20.000 de euro Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru un aparat de testare COVID-19.

De asemenea, Episcopia Huşilor va pune la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui o ambulanţă. Autospeciala a fost primită de Episcopia Huşilor din partea Crucii Roşii Bavareze. Salutăm aceste gesturi, care nu sunt singulare, multe biserici din toată țara se organizează și fac donații în această perioadă, e bine să comunice asta mai des, că dau un bun exemplu.

Tot pentru aparatul de testare COVID-19 au mai dat bani și două firme din județ. Este vorba de societatea GazEst care donează 15.000 de euro și societatea Safir din Vaslui a oferit o donaţie de 10.000 de euro.

Casa de discuri Global Records va aloca 100.000 de euro pentru a-i ajuta pe artiștii cu care lucrează să depășească actuala perioadă dificilă, când spectacolele au fost anulate.

De asemenea, Global Records donează 25.000 de euro fundației Dăruiește Viață, care va cumpăra echipamente și aparatură medicală pentru spitalele din România.

Compania Rompetrol donează Serviciului de Ambulanță Constanța 37 de mii de litri de carburant și cumpără 2.500 teste COVID-19 pentru Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară “Cantacuzino” prin intermediul Fundației pentru SMURD.

Iar prin parteneriatul cu Asociația Dăruiește Aripi, Rompetrol va ajuta și la cumpărarea de echipamente medicale de protecție pentru spitalele din Constanța și Prahova.

În fine, Groupama Asigurări a decis să acopere, în mod excepțional, riscurile asociate virusului COVID-19. Sunt vizați atât clienții actuali, cât și cei care vor încheia anumite tipuri de asigurări la Groupama.

Acestea au fost știrile bune de azi. O să avem, cu siguranță, și mâine alte exemple de solidaritate din partea românilor și firmelor din România care vor să ajute în lupta cu noul coronavirus.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.