Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 21 aprilie

În pandemia de coronavirus, beneficiază de mână de ajutor și femeile gravide suspecte sau confirmate cu COVID 19.

La Asociația SAMAS, de exemplu, pot suna la numărul 0786 176 949 mamele suspecte sau confirmate cu COVID -19.

Ele vor fi învățate cum să își mențină lactația și primesc gratuit consiliere psihologică.

Este un sprijin necesar, întrucât ministerul Sănătății a decis ca bebelușii născuți de o mamă confirmată cu coronavirus să fie separați de aceasta până când testele demonstrează că mama este sănătoasă.

În plus, tot Asociația SAMAS le oferă gratuit pompe de sân mamelor aflate în situații dificile.

Comunitatea online LaPrimulBebe, destinată gravidelor și proaspetelor mămici, a strâns 235.000 de euro pentru materiale de protecție folosite de medicii aflați în prima linie.

Tot din banii respectivi vor fi cumpărate pentru Societatea Română de Terapie Intensivă și Anestezie două ventilatoare și 8 monitoare de funcții vitale în valoare de 58.000 de euro.

De asemenea, comunitatea online LaPrimulBebe a mai cumpărat aparatură pentru maternități din București, Iași, Galați, Brașov, Sibiu, Cluj și Ploiești, precum și pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Marie Curie.

În fine, ENGIE România oferă un sprijin persoanelor din București care au peste 65 de ani și care au nevoie de reparații urgențe ale aparatelor electrocasnice sau ale instalațiilor sanitare.

Este vorba de persoane de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor, selectate de Direcția de Asistență Socială a Municipiului București.

Dacă știți pe cine cineva care ar putea nevoie de un asemenea ajutor – adică de o reparație gratuită a instalației sanitare ori a mașinii de spălat – puteți suna la numărul de telefon gratuit 0800 821 218, pus la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.