Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 14 aprilie

În lupta cu noul coronavirus, Allianz-Țiriac Asigurări donează 80 de mii de euro, bani cu care vor cumpărate 5 aparate ATI pentru tratarea pacienților în stare critică.

Două dintre aparate vor ajunge la spitalului modular construit de Asociația „Dăruiește Viață” în curtea Spitalului Elias din București pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19, iar celelalte trei la spitale din țară.

De asemenea, Allianz-Țiriac va sprijini strângerea de fonduri pentru echipamentele de protecției ale medicilor și personalului medical într-un cont dedicat Asociației Dăruiește Viață. Acolo vor putea face donații angajații, colaboratorii și partenerii companiei. Prima donație, de 5.000 de euro, a fost făcută de Allianz-Țiriac Pensii Private.

O altă contribuție pentru spitalului modular construit de Asociația „Dăruiește Viață” vine de la firma Isopan Est, producătoare de panouri termoizolante, parte a grupului italian Isopan.

Aceasta donează materiale de construcție pentru spital. Valoarea totală a donației depășește 100 de mii de euro.

Pentru limitarea efectelor pandemiei a fost lansată platforma  www.moldovasolidara.ro. Acolo se regăsesc inițiativele societății civile, ale mediului de afaceri și ale administrațiilor publice locale din regiunea Moldovei în lupta cu noul coronavirus. Concret, ce înseamnă asta? Pe site sunt figurate toate cele 8 județe ale Moldovei și dacă dai click pe unul, ți se afișează instantaneu toate inițiativele civice din județul respectiv, cu linkurile respective, astfel încât, dacă vrei să sprijini pe cineva, poți alege exact pe cei care rezonează cel mai bine cu tine, cu locul sau cu oamenii pe care vrei să-i ajuți.

Compania Procter&Gamble România, producător al unor mărci precum Ariel, Fairy și Always, dau o mână de ajutor Societății de Cruce Roșie din România.

Compania va pune la dispoziția Crucii 1.500.000 de lei, reprezentând sprijin financiar și produse de îngrijire personală, de igienă și de uz casnic pentru medici și familiile vulnerabile.

În fine, lupta națională împotriva COVID-19 este susținută și Alexandrion Group, producător și distribuitor de băuturi spirtoase. Firma a anunțat că donează 100.000 de măști medicale de protecție spitalelor din România. O parte dintre ele vor ajunge și la angajații Alexandrion grup și la familiile colaboratorilor săi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.