Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 30 martie

Teledonul „Români Împreună” organizat ieri de Antena Group și Fundația Mereu Aproape a strâns peste 2,6 milioane de euro. Cu acești bani vor fi cumpărate pentru cei din spitale echipamente de protecție. Teledonul a durat 6 ore, a fost transmis pe mai multe televiziuni ale trustului Intact, iar donațiile continuă pe platforma Ajuteu.ro.

Sunt o mulțime de alte donații venite și din alte zone, în alte inițiative.

De exemplu, Enel România donează 100.000 de euro pentru a sprijini activitatea Institutului Matei Balș. Vor fi cumpărate echipamente medicale pentru prevenirea și controlul răspândirii virusului.

Donații vin și de la Romaqua Group Borsec. Este vorba de 500 de mii de lei pentru spitalele Matei Balș și Victor Babeș. Banii vor fi împărțiți în mod egal între cele două unități sanitare.

De asemenea,  Romaqua Group Borsec a mai donat alte  20 de mii de lei pentru Spitalul de Ortopedie și Traumatologie Azuga.

O mână de ajutor vine și din partea unui mare producător auto.

Astfel, Groupe Renault România susține lupta împotriva pandemiei de coronavirus și pune la dispoziția spitalelor din România, în acord cu Ministerul  Sănătății, 100 de vehicule Dacia și Renault.

Autoturismele vor fi folosite pentru deplasările personalului medical și auxiliar, în situații de urgență identificate de către autorități la nivel național.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.