Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 23 martie

Avem și astăzi multe știri bune în vremuri rele, exemple de solidaritate cu medicii și personalul medical care se luptă cu pandemia de coronavirus.

Fundația Vodafone România a contribuit cu 150.000 de euro pentru cumpărarea unui aparat de testare și a 5.000 de teste PCR necesare verificării persoanelor care intră în țară prin vama Nădlac.

De asemenea, Fundația Vodafone România a cumpărat echipament medical pentru Spitalul Marie Curie. Este vorba de 100 de inhalatoare individuale pentru secția de neonatologie, 50 pompe de aer, 5 purificatoare de aer pentru suprafețe mari și 5 mini-inhalatoare.

Lidl România și Kaufland România donează Ministerului Sănătății 100.000 de kituri de recoltare pentru exudat nazal si faringian. Primele 30.000 de recoltoare sunt deja în depozitele Unifarm și vor fi distribuite Direcțiilor de Sănătate Publică din România. Nu toate, întruct 5 mii de bucăți vor rămâne la Unifarm ca stoc strategic.

În sprijinul medicilor vine și BRD – Groupe Société Générale cu o donație de 1,7 milioane de lei, bani cu care vor fi cumpărate echipamente de protecție, dezinfectați, teste Covid-19 și aparatură medicală. De asemenea, BRD ajută și sectorul cultural independent cu 300 de mii de lei.

În fine, Grupul Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători de carne din România, a contribuit cu 60.000 euro pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie pentru testarea Covid-19la Spitalul Județean de Urgențe Bacău. Iar Comitetul Județean de Urgență Bacău a primit de la Grupul Agricol materiale de protecție și de igienă.

În plus, Grupul Agricola a decis să plafoneze prețurile tuturor produselor sale la prețul mediu al ultimelor trei luni.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.