Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 06 aprilie

Organizația Salvați Copiii a început echiparea spitalelor cu aparatură medicală urgentă în lupta contra pandemiei de Covid-19. Banii pentru aceste echipamente și materiale medicale au venit din fondul de urgență dechis de Salvați Copiii pentru spitale.

Pentru a contribui si dumneavoastră, puteți intra pe platforma BursaBinelui.ro și să donați! Toate donațiile de aici sunt necomisionate – adică întreaga sumă pe care o donați va ajunge direct la spitale. În plus, BCR va suplimenta cu câte 1 Euro fiecare donație nouă înregistrată, indiferent de nivelul ei.

Până acum, s-au adunat peste 250 de mii de euro prin solidaritatea următoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland România, Oriflame, Garanti BBVA Group, DPD România, BCR, Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Asociația Club Sportiv “RO Club Maraton”. De asemenea, persoanele fizice au donat peste 40 de mii de euro.

E.ON România lansează o nouă campanie „Dăruieşte Lumină” și va dona 250.000 kWh consumatorilor casnici care au nevoie de ajutor în această perioadă.

Mecanismul este simplu: cei care vor să ajute pot intra pe pagina de Facebook a campaniei „Dăruieşte Lumină”. Este suficient să trimită povești ale cunoscuților lor, despre care știu că au nevoie de ajutor. Fiecare poveste înseamnă o contribuție de 100 kWh pentru persoana nominalizată, fără să îi coste nimic.

NEPI Rockcastle, investitor și dezvoltator de proprietăți comerciale din Europa Centrală și de Est, donează 150.000 de euro către Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie – Regiunea Europa.  Fondurile vor ajunge la Societățile de Crucea Roșie din România, Polonia, Serbia, Croația, Cehia, Ungaria, Lituania, Slovenia și Slovacia.

Cu banii donați vor fi cumpărate măști de protecție, săpun, dezinfectant de mâini, șervețele și alte produse de igienă.

Monsson Trading, companie de furnizare și trading de energie,  donează Secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța doua aparate de ventilație mecanică în valoare de 80.000 euro. De asemenea, Monsson Trading a pregătit o donație de 60.000 de euro și pentru Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Iar cel mai afectat spital de această epidemie, Spitalul Județean din Suceava, mai primește o mână de ajutor și de la Hard Rock Cafe București. Este vorba de 100 de mii de lei, bani ce vin în ajutorul echipei medicale și spitalului în lupta cu noul coronavirus.

De asemenea, Hard Rock Cafe București mai anunță că, deși restaurantul Hard Rock Cafe și Rock Shop-ul sunt, deocamdată, închise ca urmare a măsurilor de urgență impuse de autorități, niciunul dintre angajați nu va fi disponibilizat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.