Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | LUNI, 04 mai

A venit vremea bilanțului și pentru donațiile făcute de ONG-uri în lupta cu pandemia de coronavirus.

Este vorba despre datele centralizate de Asociația pentru Relații Comunitare printr-un chestionar la care au răspuns 80 de organizații. Rezultatele arată că în șapte săptămâni ong-urile au cumpărat echipamente și aparatură medicală în valoare de aproape 14 milioane euro.

Printre altele, au fost cumpărate 116 ventilatoare, 21 de aparate de testare, peste 30 de mii de teste PCR, peste 40 de mii de combinezoane, peste 1,5 milioane de măști chirurgicale, aproape 500 de mii de măști cu filtru, precum și peste 10 tone de produse alimentare și de igienă pentru personalul medical, pacienți, persoane carantinate, izolate, vârstnici ori persoane din centre sociale.

Printre cele 80 de organizații care au contribuit la acest efort se află: Asociatia 13 Cu Atitudine , Asociatia Act for Tomorrow, Asociatia Adventure Life, Asociatia Casa Share, Asociatia CERT-Transilvania, Asociatia Change for Change, Asociatia COpii pentru Viitor, ASOCIATIA DARUIESTE ARIPI, Asociatia Divers, Asociatia E-civis, Asociatia Educalise, Asociatia Happy Minds prin depreHUB, Asociatia Hercules, Asociatia Inima Copiilor, Asociatia Maini Intinse, Asociatia Manute Pricepute, Asociatia Nord, Asociatia One Source Timisoara, Asociatia Platforma Reset, Asociatia Rotary Club Castrum Deva, Asociatia Transilvania pentru promovarea bolnavilor psihici, Asociatia TRIADA, Asociatia Umanitara “Dreptul la viata” Huedin, Asociatia Umanitara Sabina, Asociatia VERDE URBAN, Asociatia Zi de BINE, Asociația ”Maria Holtzhauser”, Asociația ”Salvează o inimă”, Asociația Aradul Civic, Asociația Declic, Asociația Farmecul Vietii Asociația Județeană Babywearing Botoșani – Împreună pentru personalul medical din Botoșani, Asociația Nike de dezvoltare și ajutorare, Asociația pentru Relații Comunitare, ASOCIAȚIA ROMÂNĂ A TINERILOR CU INIȚIATIVĂ, Asociația SOLIDARIS, Asociația Unda Verde, Asociația Voci pentru Democrație și Justiție – VeDem Just, Beard Brothers, Cetatea Voluntarilor, Crucea rosie, Dăruiește Viață, Fundatia Comunitara Bacau, Fundatia Comunitara Banatul Montan, Fundatia Comunitara Brasov, Fundația Comunitară București, Fundatia Comunitara Buzau, Fundatia Comunitara Cluj, Fundatia Comunitara Galati, Fundatia Comunitara Mures, Fundatia Comunitara Oradea, Fundatia Comunitara Prahova, Fundatia Comunitara Sibiu, Fundatia Comunitara Valcea, Fundatia Conservation Carpathia, fundatia Light into Europe, Fundatia pentru Copii Ronald McDonald, Fundatia pentru Parteneriat, Fundatia Terre des hommes, Fundatia UBB, Fundația Comunitară Dâmbovița, Fundația Comunitară din Odorheiu Secuiesc, Fundaţia Comunitară Iaşi, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Țara Făgărașului, Funky Citizens, Impreuna Ajutam Vatra Dornei, JCI Targu-Mures, MagiCAMP, Mixideashub SRL, Părinte Implicat-Grup de inițiativă, Politehnica Timisoara, Pretuieste Viața, Salvati Copiii Romania, Un Singur Cluj, ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila,VIVID NEAMT.

Iar 4 organizații au dorit să rămână anonime.

În altă ordine de idei, pentru că școala online a devenit obligatorie, Fundația Orange vine în sprijinul elevilor care au acum nevoie de o tabletă, iar părinții nu au bani să le cumpere una.

Astfel, elevii din 50 de școli vor primi în custodie cele 1.500 de tablete pe care le foloseau la școală în programul Digitaliada.

Distribuirea tabletelor care îi vor ajuta pe elevi să participe la cursurile online ținute de profesorii lor va începe chiar de astăzi.

De asemenea, Fundația Orange a lansat, împreună cu Asociația Ateliere fără Frontiere, o campanie internă de strângere de echipamente de la angajații Orange. Echipamentele vor fi recondiționate și trimise în școli din comunități defavorizate.

În fine, compania Henkel anunță că a donat 650.000 lei în lupta împotriva Covid-19.

Astfel, 290 de mii de lei au ajuns la Crucea Roșie Română. Cu acești bani vor fi cumpărate echipamente medicale și de protecție pentru spitale, pentru cadrele medicale și pentru voluntarii implicați în acțiunile de combatere a pandemiei și în sprijinirea populației.

În plus, Henkel România a mai oferit și 38.000 bucăți de produse de igienă personală, detergent și produse de curățenie mai multor asociații și ONG-uri. Donația de circa 360 de mii de lei a ajuns la asociația Zâmbete Colorate, Home and Hopes for Children, #Ajutor Spitale, Asociația Magic și Crucea Roșie Română.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.