Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 23 aprilie

O mână de ajutor în pandemia de coronavirus vine și pentru femeile gravide cu risc de naștere prematură, precum și pentru părinții cu bebeluși prematuri sau îndelung spitalizați.

Astfel, Asociația Unu și Unu le-a pus la dispoziție un call-center numit NeonaTEL, unde pot primi recomandări din partea unui medic neonatolog sau a unui psiholog și susținere morală din partea unui părinte de prematur.

Numărul la care pot suna pentru sfaturi viitoarele mame ori părinții de copii născuți prematur este 021.9980. Este un număr cu tarif normal, ce poate fi apelat din orice rețea de telefonie fixă sau mobilă din România.

La Brașov va fi ridicat un spital modular de ATI pentru tratarea pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă. Acesta va fi construit în curtea Spitalului Județean Brașov.

Sprijinul pe care îl oferă Fundația HERA împreună cu Dăruiește Viața este proiectul complet de arhitectură pentru spitalul modular de ATI de la Brașov.

Inițial, planul era ca acesta să fie construit, cu mici modificări, după modelul spitalului ridicat la București la inițiativa Asociației Dăruiește Viața. Dar acesta nu era potrivit nevoilor Brașovului.

Drept urmare, totul a fost regândit de la zero. Valoarea proiectării este de 60 de mii de euro și a fost oferită gratuit autorităților.

În fine, compania Deloitte România anunță două donații: 12.000 de euro către Asociația Dăruiește Viață și 14.000 de euro către Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Acesta este rezultatul unei strângeri de fonduri printre angajații Deloitte.

Recent, Fundația Deloitte a mai anunțat o donație de 100 de mii de euro către Societatea de boli infecțioase și HIV-SIDA. Banii vor ajuta Institutul Matei Balș și Institutul Național de Sănătate Publică în lupta împotriva crizei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.