Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 2 aprilie

Biserica Ortodoxă Română a anunţat că va oferi un ajutor filantropic-umanitar celor afectaţi de epidemia de coronavirus. Biserica Ortodoxă a strâns peste 4 milioane de lei pe care îi va dona celor în nevoie.

Și patriarhul Daniel a oferit personal 10.000 de lei drept ajutor. Banii donați de patriarh au fost depuși în contul platformei „Ajută cu bucurie” (ajutacubucurie.ro). Cu ei vor fi cumpărate materiale de protecție pentru voluntarii acestui proiect sprijinit de Patriarhia Română şi de Federaţia „Filantropia”.

O donație de 500 de mii de lei vine din partea companiilor E.ON România. Banii sunt pentru pentru achiziționarea de aparatură medicală și echipamente de protecție atât de necesare spitalelor din România în această perioadă.

Aplicația de închiriere de apartamente Milluu lansează inițiativa #LocuintePentruMedici. Astfel, va pune gratuit la dispoziția medicilor și personalului sanitar din spitalele bucureștene apartamente și garsoniere în care aceștia să poată locui temporar, pe perioada stării de urgență.

Proprietarii care vor să ajute sunt îndemnați să adauge apartamente și garsoniere în aplicație. Milluu a anunțat că va plăti chiria pentru 10 locuințe.

Rețeua de magazine Profi a donat o mie de măşti de protecţie către Reţeaua de sănătate „Regina Maria” şi alte 100 către Inspectoratele de Poliţie Timiş şi Arad.

Este vorba de un model propriu de mască făcut de cei de la Profi din plastic transparent. Ei spun că masca lor oferă protecție suplimentară pentru că acoperă nu doar nasul și gura, ci și ochii.

Încă o donație pentru spitale vine de la HeidelbergCement România. 140 de mii de euro vor ajunge spitalele din Neamț, Hunedoara și Dâmbovița, județe în care compania are fabrici de ciment.

De asemenea, în parteneriat cu Asociația Volunteer for Life, HeidelbergCement România a donat Spitalului Județean Neamț patru containere medicale echipate, mobilate și dezinfectate. În acestea se va face trierea pacienților.

Iar inițiativa Cumpărături la ușa ta a primit de la aceeași companie 5 mii de euro.

Cumpărături la ușa ta este o inițiativă voluntară a Asociației Geeks for Democracy care livrează la domiciliu persoanelor în vârstă sau nedeplasabile pachete de alimente de strictă necesitate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.