Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 19 martie

Astăzi, avem o mulțime de știri bune în vremuri grele. Este noua noastră rubrică de știri pozitive și exemple de solidaritate și dăruire.

Să le luăm pe rând.

OMV Petrom a anunțat că în lupta cu noul coronavirus vine în ajutorul Crucii Roșii cu 1 milion de euro. Cu acești bani vor fi cumpărate echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă a infecției cu coronavirus.

Tot Crucea Roșie va primi de Electrica Furnizare 433.000  de lei pentru achiziția de măști sanitare.

Inițiativa Dăruiește Viață, care construiește un spital de oncologie pediatrică în București, mai primește un ajutor important după ce a anunțat că își va redirecționa donațiile pentru lupta cu COVID-19. Este vorba de 300 de mii de euro de la Banca Transilvania.

Vor cumpăra aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie. Așa cum vă spuneam chiar ieri în Deșteptarea, un sondaj făcut printre medici și personalul sanitar arăta că mulți dintre ei se plâng tocmai de lipsa echipamentelor de protecție.

Iar mai mult de jumătate dintre cele 2.356 de paturi imediat disponibile pentru cazurile Covid-19 nu au ventilatoare și alte echipamente. Dotarea lor ar costa aproape 140 de milioane de euro.

Compania Avon Romania donează și bani, și produse. Este vorba de 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș ) pentru centrele de carantină din București.

Banii sunt pentru cumpărarea de teste de confirmare a virusului COVID-19. Acestea vor ajunge la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

De asemenea, Compania Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru echipamente de protecție.

În fine AQUA Carpatica va trimite apă pentru secția de oncopediatrie a spitalului Marie Curie din București, pecum și pentru spitalele de boli infecțioase din toată țara. Este vorba de cele din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Constanța și Iași.

Pe lângă apă, compania mai donează 50.000 de măști de protecție, 50.000 de mănuși și 50.000 de botoși pentru personalul medical.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.