Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Sporuri de sute sau mii de lei la Primăria Capitalei, pentru computer și praf

Angajații din Primăria Capitalei muncesc în condiții grele și tocmai de aceea primesc sporuri de sute sau mii de lei pe lună. Cel mai mult îi atacă munca la computer și praful, arată o anchetă a Newsweek România.

Potrivit Newsweek, 352 de angajați din Primăria București primesc sporul de 15% pentru condiții de muncă vătămătoare. Acesta este cuprins între 300 de lei pentru un muncitor necalificat și 2.300 de lei pentru secretarul general, arhitectul-șef sau pentru directorul general.

Un șef de birou încasează un salariu de  13 mii de lei și un spor de condiții vătămătoare  de peste 1.600 de lei.  Salariul de bază al unui expert sare de 10 mii de lei, iar sporul se apropie de 1.400 de lei.

Cel mai puțin încaseză portarii și paznicii. Au salarii de bază cuprinse între 3.200 și 4.000 de lei, iar sporul pentru condiții vătămătoare e de 4 – 5 sute de lei.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.