Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Spania, divizată de războiul cepei din omletă. Un sondaj îi dă câștigători pe cei care preferă ceapa în omleta cu cartofi

Spaniolii au pus capăt unei vechi dispute: „cu sau fără ceapă în omleta de cartofi?”, scrie The Guardian.

A fost făcut un sondaj pentru a afla cum cred spaniolii că ar trebui să fie. Publicația El Mundo a anunțat că a câștigat zdrobitor tabăra concebollistas (cu ceapă), iar tabăra sincebollistas (fără ceapă) a fost nevoită să-și recunoască înfrângerea.

Rezultatul a fost următorul: 72,7% dintre cei chestionați au ales ceapa, 25,3% au fost împotrivă, iar 1,9% nu au răspuns.

Femeile sunt ceva mai predispuse să favorizeze ceapa decât bărbații (73,3% față de 72,2%), în timp ce sprijinul pentru adăugarea ei în tortilla de patatas este de 65,8% în rândul celor cu vârste cuprinse între 18 și 26 de ani și crește până la 75% în rândul celor între 45 și 64 de ani.

Mulți spanioli și-au manifestat dezamăgirea pe rețelele sociale: „Tortilla de patatas cu ceapă nu este tortilla de patatas – este o tortilla cu chestii”. Alții s-au bucurat: „Îngenuncheați, sincebollistas!”.

Alții, în schimb, au cerut ziarului să mai soluționeze o dispută: Are ce căuta – sau nu – ananasul în pizza?

În 2018, consiliul municipal din Betanzos, orașul galician ale cărui tortillas de patatas sunt adesea considerate cele mai bune din țară – a stipulat că cei care intră în concursul pentru cea mai bună omletă a anului ar trebui să folosească doar cartofi, ulei, ou și sare.

Sursa foto: Pixabay

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.