Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Românii care își fac firmă de reparat nave spațiale la țară pot primi 200 de mii de euro ajutor de la stat

Legislația din România e plină de surprize și bizarerii. De exemplu, ”întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înregistrată ca activitate la Registrul Comerţului şi poate primi fonduri. Condiția e ca activitatea firmei să aibă loc la țară. 

Astfel, o firmă care se ocupă cu ”Întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înființată în România, la Registrul Comerţului, adăugând în actul constitutiv al viitoarei societăți codul CAEN 3316 – Repararea și întreținerea aeronavelor și navelor spațiale.

Potrivit AvocatNet, repararea și întreținerea navelor spațiale a fost o activitate eligibilă în cadrul măsurilor 6.2 și 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală, destinate înființării de activități non-agricole în spațiul rural. 

Persoanele interesate puteau obține până la 200.000 de euro pentru a-și înființa la țară un atelier în care să repare nave spațiale. 

De asemenea, transportul spațial de mărfuri și persoane este permis în baza codului CAEN 5122, prin intermediul căruia orice firmă nou înființată poate lansa sateliți și nave spațiale, dar poate face și transport. 

Codul CAEN 0170 – Vânătoare, capturarea cu capcane a vânatului și activități de servicii anexe vânătorii permite oricui să captureze pe uscat mamifere marine, morse și foci în special.

Dar, dacă morsa ori foca se refugiază în apă, e nevoie de alte coduri de autorizare pentru capturarea lor, deoarece activitatea CAEN 0170 e permisă doar pe uscat.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.