Confidenţialitate

Deșteptarea României: Vara aduce ploi în mare parte din țară | AUDIO

După una dintre cele mai răcoroase primăveri din istorie, vara continuă cu ploi în mare parte din ţară. Aversele şi vijeliile vor continua până la finalul săptămânii.

Temperaturile vor începe totuşi să crească, a spus în această dimineaţă în emisiunea Deşteptarea la Europa FM meteorologul Silviu Grigore.

”Vremea se încălzește în zilele următoare. De altfel, vara pare că își reintră în drepturi sau aproape își reintră în drepturi, în vestul țării, în zilele următoare, pentru că, dacă astăzi vor fi maxime spre 28 de grade, în zilele următoare se încălzește și vor fi chiar și valori, hai să le numim, tropicale, adică peste 30 de grade, 31-32 de grade Celsius, în timp ce aici, în jumătatea de est a țării,  mai ales în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, încă vor mai fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă de săptămâna viitoare temperaturile vor creşte, vor mai fi perioade de averse, iar vremea nu va fi caniculară în iulie, mai spune meteorologul Silviu Grigore.

”Poate că nu cu aceeași intensitate și frecvență ca în luna iunie, dar și în luna iulie vor fi furtuni, condiții de grindină, vijelii și temperaturi care, deocamdată, nu se întrevăd a fi caniculare”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologul Silviu Grigore, la Europa FM.