Confidenţialitate

Deșteptarea României: Trebuie educația sexuală făcută cu acordul părinților sau nu? De la ce vârstă ar trebui aceasta să înceapă la școală?

Educație sexuală sau educație sanitară? De la această întrebare pornim dezbaterea de la Deșteptarea României, din această săptămână.

Președintele României a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, propunând mai multe schimbări. Discuțiile vizau acordul părinților sau nu pentru educația sexuală și păstrarea acestui termen în loc de educație sanitară. Modificarea a fost susținută doar de USR, restul partidelor opunându-se.

Textul va fi dezbătut și-n Senat. România este țara cu cele mai multe mame minore, din Uniunea Europeană, iar vârsta medie a începerii vieții sexuale este în jur de 15 ani. Recent, presa a publicat o serie de anchete care arată că abuzurile sexuale asupra minorilor sunt nepedepsite în majoritatea cazurilor.

Deșteptarea României vă invită la o discuție despre educație sexuală în România. Trebuie aceasta făcută cu acordul părinților sau nu? De la ce vârstă ar trebui aceasta să înceapă la școală?

Vineri, de la ora 13:15, Cătălin Striblea vă așteaptă în direct pentru o nouă dezbatere Deșteptarea României, în direct la Europa FM și video live pe pagina de Facebook Radio Europa FM.