Confidenţialitate

Deşteptarea României: E nevoie de un sistem integrat pentru sesizarea problemelor de poluare, susţine ministrul Mediului

Este nevoie de un sistem integrat prin care să cetățenii să poată sesiza problemele de poluare. Este concluzia ministrului Mediului, Tanczos Barna, invitat astăzi în emisiunea Desteptarea României, cu Cătălin Striblea. 

Mai exact, dacă cineva vede în trafic o maşină care poluează, sau o persoană care aruncă pe jos gunoi, l-ar putea fotografia sau filma şi trimite mai imaginile către autorităti, pentru a fi sancţionat.

Tanczos Barna a discutat în direct cu ascultătorii Europa FM:

”Practic, foarte multe mașini care scot un fum negru, ar fi o idee să înregistrăm un Tel Verde să sesizăm într-un sistem, iar mașina respectivă, când ajunge să facă ITP, să nu mai poată face lucrul acesta cu mașina respectivă. Să trimiți dovadă că mașina nu mai scoate fum. Sunt foarte mașini care aparțin statului nu sunt și probabil nu vor fi niciodată sancționate, lucru care este iarăși foarte deranjant. Multe autobuze din București, vorbim despre mașini ale Armatei…

Tanczos Barna: Este nevoie de un sistem integrat în care cetățenii pot sesiza problemele de poluare. Poluarea atmosferei, poluarea prin sobele în care se arde plastic, de exemplu, sau poluarea prin aruncarea deșeurilor în locuri nepermise. Dacă vrem să fim eficienți, trebuie să luăm prin internet și prin facebook…”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.