Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Primarul Iașului vrea ca directorul de Transformare Digitală să fie inginer mecanic, iar studiile IT sunt excluse

Primăria Iași a scos la concurs postul de director executiv la Direcția de Transformare Digitală și Implementare Smart-City din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Iași. Dar, suprinzător, Primăria Iași a exclus din competențele cerute la concurs abilitățile digitale și cere ca viitorii candidați să fie ingineri mecanici.

Publicația Reporter de Iași susține că postul ar fi dedicat unui personaj apropiat de primar, care îndeplinește și celelalte două condiții de participare: e funcționar public de clasa I și are master în administrație publică sau management.

Și tot la Iași, președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a numit un condamnat penal sub supraveghere la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, un organism care are ca scop „sporirea eficienței serviciului polițienesc” din județul Iași. 

Este vorba despre Grațian Benchea, care a fost condamnat definitiv în martie anul trecut la opt luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și un termen de supraveghere de 2 ani, pentru că a fost prins de polițiști conducând un autoturism fără a avea permis.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.