Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Primarul Brașovului îi întreabă pe locuitori ce cred despre interzicerea mașinilor Diesel în oraș

Primarul Braşovului, Allen Coliban, face un sondaj pe facebook despre interzicerea mașinilor Diesel în oraș. 

În mesajul de pe facebook, Allen Coliban  a vorbit despre principalele măsuri pe care oraşul le poate lua împotriva poluării în contextul recomandărilor făcute de Observatorul Român de Sănătate.

“Mașini multe, diesel și vechi = aer plin de particule în suspensie (PM10, PM2.5) cauzatoare de cancer (prima cauză de îmbolnăvire de cancer conform Agenției Internaționale pentru Cercetarea Cancerului)”, a scris primarul Brașovului pe Facebook.

„Iată câteva recomandări pentru noi, administraţiile locale, de la Observatorul Român de Sănătate: Încurajarea utilizării modurilor active de transport, precum bicicletele sau vehiculele electrice. Stabilirea unor zone cu emisii scăzute, unde au acces doar vehicule care respectă standarde ridicate de poluare. Scutiri de taxe pentru maşinile care poluează puţin. Modernizarea transportului public în comun prin scoaterea din circuit a vehiculelor vechi şi achiziţionarea celora care nu poluează. Interzicerea folosirii motoarelor diesel în interiorul oraşului (existente în Atena, Bruxelles, Berlin, Madrid, Paris)”, a scris Allen Coliban pe Facebook.

La finalul mesajului său primarul Braşovului îi întreabă pe locuitori ce opinie au despre interdicţiile propuse în recomandări. În prezent, măsura privind interzicerea maşinilor cu motor Diesel nu este implementată în niciun oraş din România.

 Vlad și George au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.