Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Primăria Arad a economisit două tone de carburant într-o lună după ce a montat GPS pe toate mașinile instituției

Primăria Arad a montat echipamente GPS pe toate maşinile instituţiei şi după o lună a constatat că s-a redus consumul de carburant cu aproximativ 2.000 de litri, scrie Agerpres.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ, a declarat că pe toate cele 83 de autovehicule ale primăriei au fost montate aparate GPS, în luna octombrie, acestea fiind conectate la un sistem de monitorizare şi management a flotei auto.

Echipamentele GPS monitorizează toate traseele parcurse şi consumul de carburant pentru fiecare dintre autoturismele administraţiei locale. Sistemul permite localizarea maşinilor în orice moment, urmărirea traseului, dacă sunt sau nu în mişcare, generează rapoarte, foi de parcurs şi asigură un management eficient al flotei.

„La o lună distanţă de la montarea sistemelor GPS pe maşinile instituţiei, se constată o reducere a consumului de carburant cu aproximativ 2.000 de litri, ceea ce înseamnă, la o valoare aproximativă de 6,7 lei/ litrul de combustibil, o economie la buget de 13.400 lei. E un pas înainte. Încercăm ca pe fiecare componentă, cel puţin cea care ţine de actul administrativ al primarului, să facem economii”, a mai declarat primarul Aradului.

Sistemul de management a fost creat încă din 2019, fiind folosit pentru activitatea agenţilor Poliţiei Locale, şi permite vizualizarea permanentă pe un perete cu monitoare a poziţiilor tuturor echipajelor. La vremea respectivă, administraţia locală anunţa că în cazul în care programul pilot implementat la Poliţia Locală se va dovedi eficient, va fi extins la nivelul tuturor direcţiilor din cadrul Primăriei Arad.

Sursa foto: Facebook – Primaria Municipiului Arad

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.