Confidenţialitate

Deșteptarea: Președintele Iohannis și ministrul Cîmpeanu au spus că notele nu contează | VIDEO

În prima zi de școală, Sorin Cîmpeanu a mers la Colegiul Sfântul Sava, pentru ca mai apoi să i se alăture președintelui Iohannis la Grigore Moisil.

Sorin Cîmpeanu și Klaus Iohannis au transmis că notele mai puțin contează și au făcut o pledoarie pentru „România Educată”.

„Trebuie regândit modul în care organizăm toate evaluările, pentru că, în final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului în acord cu profilul și interesul acestuia”, a spus presedintele Iohannis.

“Să eliminăm acea presiune inutilă generată de goana după note, goana după note a elevilor, goana după note, din păcate, a multor părinţi care nu înţeleg că şcoala nu se face pentru notă, şcoala se face pentru ca ai lor copii să deprindă acele competenţe care îi vor ajuta să se dezvolte în viaţă conform propriilor aspiraţii de dezvoltare atât personală, cât şi profesională”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, în prima zi a anului şcolar 2022-2023, potrivit news.ro.

Tezele nu vor mai fi obligatorii, cadrul didactic urmând să decidă modul de evaluare a elevului și câte note îi va da, în funcție de numărul de ore săptămânal la disciplina respectivă.

În loc de medii semestriale, va exista o singură medie – cea anuală.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea:

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.

Foto: Manuela Nicolescu