Confidenţialitate

Deșteptarea: Poliția din India a dat vina pe șobolani pentru că le-au dispărut sute de kilograme de droguri confiscate | VIDEO

Poliția din India a dat vina pe șobolani pentru că le-au dispărut sute de kilograme de droguri confiscate. Au zis că șobolanii le-au mâncat.

Sunt recidiviști. Șobolanii, nu polițiștii. Poliţia a mai dat vina în trecut pe aceleași rozătoare că au băut mii de litri de alcool contrafăcut.

„Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să fereşti drogurile de ei”, este concluzia la care a ajuns un tribunal din statul Uttar Pradesh, relatează BBC.

Judecătorul Sanjay Chaudhary a citat trei cazuri în care captura de marijuana a poliţiei a fost distrusă de rozătoare. Într-unul dintre ele, instanţa a cerut poliţiei să prezinte drogul confiscat ca probă, dar i s-a spus că 195 kg de canabis au fost „distruse” de şobolani.

Într-un alt caz, care implica 386 kg de droguri, poliţia a depus un raport în care se spunea că „o parte” din canabis a fost „mâncată de şobolani”. De asemenea, potrivit aceluiaşi judecător, o cantitate de 700 kg de  marijuana confiscată de poliţie se afla depozitată în secţiile de poliţie din districtul Mathura, deşi acestea „erau în pericol de a fi infestate de şobolani”.

El a spus că poliţia nu avea experienţa necesară pentru a se ocupa de această problemă, deoarece şobolanii sunt „prea mici”. Singura modalitate de a proteja bunurile confiscate de „astfel de şoareci neînfricaţi”, a adăugat judecătorul, este de a scoate la licitaţie drogurile pentru laboratoare de cercetare şi firme de medicamente, iar veniturile să meargă la Guvern.

S-a găsit, însă, și altă explicație. Un șef din Poliție a zis că o parte din marijuana depozitată în secţiile de poliţie pe care le superviza a fost „deteriorată din cauza ploilor abundente”, nu distrusă de şobolani.
Tehnica asta de a vina pe șoboloani au folosit-o și argentinienii. Tot polițiști.

Opt poliţişti argentinieni au fost concediaţi după ce au dat vina pe şoareci pentru dispariţia unei jumătăţi de tonă de canabis dintr-un depozit al poliţiei. Experţii au contestat această teză, spunând că este puţin probabil ca animalele să confunde drogul cu hrana. Dacă un grup mare de şoareci ar fi mâncat drogurile, în depozit ar fi fost găsite o mulţime de cadavre, au spus experţii.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.