Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Parlamentarii ruși au aprobat o lege care permite corupția “accidentală”

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului Federației Ruse, a aprobat în primă lectură un proiect de lege care permite o așa-numită corupție accidentală.

Potrivit proiectului, funcționarii publici, judecătorii, militarii și alți angajați ai statului nu pot fi considerați responsabili pentru acțiuni de corupție în cazul în care acestea s-au produs în circumstanțe pe care nu le-au putut controla. 

Printre asemenea circumstanțe se află dezastrele naturale, cum ar fi cutremure, inundații, uragane sau incendii, pandemii, greve, conflicte militare și acte teroriste, scrie Europa Liberă

Potrivit acestei legi, fiecare act de corupție va fi examinat de o comisie specială care va decide dacă este vorba de corupție “accidentală”.

Dacă da, atunci victimele corupției “accidentale” vor trebui să corecteze consecințele acțiunilor lor în termen de o lună.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.