Confidenţialitate

Deșteptarea: O universitate oferă studenţilor un curs care îi învaţă să nu facă nimic | VIDEO

O universitate din Statele Unite oferă studenţilor un curs care îi învaţă să nu facă nimic. Este vorba despre Universitatea Lawrence din Appleton, din Wisconsin.

Această disciplină neobişnuită a devenit cea mai populară din cadrul instituţiei, relatează revista „TIME”, citată de News.ro. Cincizeci şi doi de studenţi urmează acest curs în acest semestru – mai mulţi decât la orice alt curs de la această universitate privată, specializată în arte, care are aproximativ 1.500 de studenţi.

Cum arată aceste cursuri? În primul rând, telefoanele sunt interzise la ore. Se predau virtuţile mersului pe jos.

Există, de asemenea, „cursuri de somn”, universitatea explicând că studenţii care dorm cel puţin 8 ore pe noapte au, în medie, o rată de succes mai bună decât cei care pierd nopţile.

Studenţii sunt încurajaţi să iasă din casă pentru 30 de minute fără telefon mobil. Sunt planificate şi alte activităţi: tai chi, ore de meditaţie. Practic, cursul îi învaţă pe studenţi cum să se relaxeze şi să se deconecteze.

Profesorii sunt de părere că faptul că atât de mulţi studenţi au ales să urmeze acest curs arată că există o nevoie reală.

Cursul este conceput „ca o modalitate de a le oferi studenţilor spaţiul necesar pentru a încetini puţin ritmul, iar speranţa noastră este că apoi vor putea să aplice acest lucru în tot restul vieţii lor”, spune unul dintre profesori.

„S-au făcut studii care arată că lucruri precum meditaţia şi dormitul suficient sau fie chiar şi simpla ridicare de la birou sau a-ţi „permite” pur şi simplu să te plictiseşti, toate acestea sunt lucruri care ne pot îmbunătăţi calitatea vieţii, ne pot îmbunătăţi creativitatea, ne pot ajuta să gândim mai profund. Dar acestea sunt abilităţi. Sunt lucruri care trebuie să fie învăţate”, a explicat profesoara într-un interviu pentru revista „TIME”.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: unsplash.com