Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O maşină Tesla, pe „pilot automat”, a intrat într-o mașină de poliție. Șoferul avea permisul suspendat

O mașină Tesla, lăsată de șofer pe pilot automat, a intrat în plin într-o mașină de poliție, în statul american Michigan. Din fericire, nu au existat victime în urma impactului.

Accidentul a avut loc în timp ce mașina poliției era parcată pe prima bandă a unei autostrăzi, cu luminile de avarie pornite, investigând un alt accident, dintre un autoturism și un cerb.

Șoferul care se afla la volanul mașinii Tesla le-a spus polițiștilor că era pe pilot automat. Polițiștii au descoperit, însă, că tânărul în vârstă de 22 de ani avea permisul suspendat, scrie CNBC.

Funcția de pilot automat înseamnă că mașina poate „direcționa, accelera și frâna automat pe banda sa”, scrie site-ul Tesla, care subliniază că vehiculul necesită supraveghere permanentă.

Un accident similar a avut loc în vara anului trecut în Carolina de Nord, unde o maşină Tesla care era pe pilot automat a intrat în două mașini de poliție.

Sursa foto: Twitter/Michigan State Police

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.