Confidenţialitate

Deșteptarea: O localitate din Cluj a cumpărat de trei ori mai multe drapele decât arborează primăria Capitalei pe 1 Decembrie | VIDEO

Se apropie Ziua Națională, ocazie să observăm că, în județul Cluj, o primărie e pasionată de drapelul național.

În ultimii patru ani, primăria Florești a cumpărat nu mai puțin de 6700 de steaguri.

Libertatea observă că sunt drapele pentru fiecare stâlp din localitate și că-s de trei ori mai multe steaguri decât arborează primăria Capitalei pe 1 decembrie.

De-a lungul celor 10 kilometri care leagă Autostrada A3 – tronsonul Turda-Gilău – de municipiul Cluj-Napoca, pe fiecare stâlp de iluminat de pe ambele sensuri se află amplasat câte un drapel tricolor. Numărul steagurilor s-a dublat în ultimele luni. Astă-vară era un drapel la doi stâlpi, dar s-a reglat.

Drapelele nu sunt arborate doar de Ziua Națională, ci tot timpul anului. Normal, se mai uzează, se mai rup, se mai înlocuiesc. 6700 de steaguri, 30.000 de euro.

  • 600 de steaguri în 2022;
  • 500 în 2021;
  • 2.000 în 2020;
  • 3.600 în 2019.

A casat 1.000 de steaguri în 2021.

Spre comparație, Primăria Capitalei arborează în fiecare an, pe bulevardele pe care le administrează, în jur de 2.000-2.400 de steaguri tricolore.

În plus, primăria a mai cumpărat și o mulțime de steaguri mici, de interior, pentru vreo 5800 de lei.

La Cluj, e mare preocupare pentru tricolor. Funar vopsea băncile în roșu, galben și albastru.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: shutterstock