Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O jucătoare de tenis din Turcia dă vina pe o friptură mâncată la Cluj după ce a ieșit pozitivă la un test anti-doping

Jucătoarea de tenis din Turcia, Cagla Buyukakcay (32 de ani, locul 244 WTA), a fost suspendată de Federația Internațională de Tenis, după ce a picat un test anti-doping susținut în vară, la Cluj, în cadrul turneului Winners Open.

Ea susține că nu a luat nicio substanță interzisă și susține că vina pentru pozitivarea testului o poartă două fripturi de vită pe care le-a mâncat în timpul competiției, scrie GSP.ro.

„Nu am auzit niciodată despre această substanță, dar am căutat date despre ea. Ceea ce vă rog să faceți și voi. E o substanță de uz veterinar folosită în unele țări pentru a crește masa musculară la animale. Pentru că vânzarea acestei substanțe este foarte bine controlată, nu poți cumpăra ractopamină în Turcia sau în străinătate.

Ar fi imposibil pentru o jucătoare de tenis să facă rost de ea. Singura mea explicație este că am consumat carne contaminată cu această substanță. Am oferit chitanțe celor de la ITF în care le-am arătat că am mâncat de două ori friptură în zilele dinaintea meciului, dar nu am fost înțeleasă”, a explicat Cagla Buyukakcay într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

Sursa foto: Twitter/Çağla Büyükakçay

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.