Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O japoneză a plecat de la birou cu două minute mai devreme, șefii i-au tăiat salariul cu 10%

O femeie din Japonia, care  pleca de la serviciu cu două minute mai devreme pentru a prinde autobuzul, a fost sancționată cu -10%din salariu.

Situația a fost semnalată de Consiliul școlar al orașului Funabashi, din prefectura Chiba.

În total, în perioada mai 2019 – ianuarie 2021, au fost 316 cazuri în care câțiva salariați au plecat mai devreme de la muncă, a semnalat. Printre cei care nu au respectat programul de lucru se număra și o femeie de 59 de ani care se ocupa chiar de gestionarea prezenței, scrie Japan Today.

Angajații care au plecat mai devreme au spus că nu au vrut să rateze autobuzul care îi putea duce acasă mai devreme. Astfel, ei au plecat cu două minute mai devreme față de ora 17:15, când li se termina programul, pentru a putea fi în stație la 17:17, ora la care venea autobuzul ce îi ducea spre casă. Dacă îl pierdeau, ar fi așteptat încă jumătate de oră până să vină următorul.

Mai mult, femeia de 59 de ani este suspectată că a avut inițiativa și a avut ideea falsificării cardurilor de prezență. Astfel, acești angajați care plecau mai devreme le lăsau cardurile colegilor lor rămași la serviciu pentru a fi pontați că pleacă la ora prevăzută în program.

Drept urmare, i-a fost redus salariul cu 10 la sută timp de trei luni. Ceilalți salariați au primit doar avertismente. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.