Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: O femeie din Brașov s-a trezit în cont cu 70 de salarii și a refuzat să dea banii înapoi

O muncitoare din județul Brașov a primit din greșeală un salariu de aproximativ 23.000 de mii de euro. Tânăra de 31 de ani nu a vrut să dea banii înapoi, așa că firma la care lucra a dat-o în judecată, scrie ziare.com.

S-a întâmplat în martie 2019, când fabrica la care lucra  i-a transferat în cont 112.194 lei, cu 110.597 lei mai mult decat salariul pe care firma dorea să îl transfere angajatei. Salariul ei era de 1.597 de lei.

Inițial, reprezentanții firmei au încheiat cu tânăra un angajament de returnare a banilor, lucru care nu s-a întâmplat. Femeia a folosit banii în interes propriu, așa că a fost dată în judecată. 

La proces, ea a recunoscut toate acuzațiile, iar Judecătoria Brașov i-a aplicat tinerei o pedeapsa de două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Amânarea aplicării pedepsei înseamnă că tânăra o să aibă cazierul curat.

De asemenea, tânăra a fost obligată să îi achite firmei la care a lucrat suma de 107.518 lei, bani ajunși din greșeală în contul ei.

Sentința Judecătoriei Brașov a fost atacată cu apel, care s-a judecat la Curtea de Apel Brașov. În 16 februarie 2021 este programată pronunțarea sentinței finale în acest caz.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.