Confidenţialitate

Deșteptarea: O cascadă prezentată de China drept „cea mai înaltă din Asia” s-a dovedit a fi o țeavă care dă apă | VIDEO

Oficialii parcului în care se află cascada Yuntai au admis public asta după ce s-a viralizat o filmare făcută de un vizitator în care a arătat cum în vârful cascadei este instalată o conductă din care curge apa.

Cascada Yuntai este cea mai abruptă din China și o destinație favorită a chinezilor care vizitează munții cu același nume. Oficialii parcului au dat vina pe „factorii sezonieri” pentru instalarea conductei, afirmând totodată că pentru cascadă a fost făcută „o mică îmbunătățire în timpul sezonului secetos”.

Ei au mai scris pe contul de Weibo, echivalentul chinezesc al platformei de socializare „X”, că măsura a fost menită să „îmbunătățească experiența vizitatorilor” și să facă „excursia să merite” pentru cei care au călătorit o distanță lungă pentru a vedea cascada.

Oficialii parcului și autoritățile locale susțin că această cascadă este cea mai înaltă din Asia, cu o cădere verticală de 314 de metri, și că anul trecut zona Munților Yuntai a atras peste 7 milioane de vizitatori.

Unii internauți chinezi au adoptat un ton mai conciliant față de instalarea conductei, unul dintre ei afirmând că „este mai bine decât să nu vezi nicio cascadă”.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Shutterstock