Confidenţialitate

Deșteptarea: Ministerul Apărării s-a înțeles cu Lidl să mute un radar NATO | VIDEO

Ministerul Apărării s-a înțeles cu Lidl să mute un radar NATO, după ce lanțul de magazine a început să construiască un depozit în raza de detecție a echipamentelor militare.

E o poveste cam sulfuroasă aici – terenul pentru construcția depozitului a fost vândut de primarul localității Cârcea din Dolj, Valerică Pupăză, și de soția dânsului, cu totul, cam 100.000 mp.

Prin contract, primarul s-a angajat să facă toate demersurile necesare pentru obținerea autorizației de construcție pentru lanțul de magazine.
S-a întrebat în oglindă – merită să construiască? Merită, cum să nu merite!

Doar că, după ce Lidl s-a apucat să construiască, militarii au cerut oprirea șantierului, că le intra clădirea-n radar – depozitul e înalt de 20 de metri, e pe toată zona Olteniei.

A urmat un proces, diverse pase între instituții și, în cele din urmă, Ministerul Apărării a zis că mută în altă parte radarul NATO, dacă plătește Lidl și aprobă și NATO.

Doar că a intrat pe fir presa. Publicația Indiscret din Craiova a făcut o investigație, a scris și Libertatea, și acum MApN s-a răzgândit, zice că nu mai mută radarul, ci îl supraînalță, să bată peste depozit.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea:

Ascultă mai jos cea mai recentă ediție Deșteptarea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.