Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Mersul pe jos e mai rapid decât metroul în Drumul Taberei

A trecut ceva mai mult de o lună de când a fost inaugurat metroul din Drumul Taberei și, oarecum surprinzător, trenurile par să circule mai mult goale.

E cel puțin ciudat având în vedere cum e traficul în București, așa că am căutat și am găsit o posibilă explicație. Cam între oricare două stații de metrou de pe Magistrala 5 nu faci pe jos mai mult de 5 minute.

În acest timp, de luni până vineri, la orele de vârf, între cele mai multe stații, trenurile se succed în cel mai bun caz la 6 minute. Dar între anumite ore și la anumite stații, s-ar putea să așteptați chiar și 20 de minute până vine metroul.

Pe scurt, dacă aveți de mers doar câteva stații, mersul pe jos s-ar putea să fie mai rapid. Și evident, mai sănătos.

Victor Marin a mers cu metroul 3 stații, de la Râul Doamnei până la Parcul Drumul Taberei. Apoi, a făcut același drum, pe jos.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Am cerut și un punct de vedere la Metrorex. Ni s-a că „momentan, din motive externe și nedorite de Metrorex, Magistrala 5 de metrou nu beneficiază încă de trenuri noi. După achiziția trenurilor noi de metrou, intervalul de succedare se va micșora”.

Ni s-a mai spus ca timpii de așteptare variază între 6 și 10 minute. Dar nicio vorbă despre ultimele stații, 3 dintr-un total de 10, în care durata de de așteptare este dublă.