Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Marcel Ciolacu crede că Dacia electrică e produsă în România, deși e făcută în China

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a încurajat autoritățile locale să cumpere mașini Dacia Spring pe motiv că sunt făcute în România. Aceste modele sunt însă produse în China. 

El a făcut aceste declarații vineri 4 iunie, la sediul PSD, unde Ciolacu a declarat că aceasta este ”adevărata vineri verde”, spre deosebire de Vinerea Verde a ministerului Mediului. 

În plus, Marcel Ciolacu a mers la sediul partidului cu o Renault Zoe împrumutată, scrie Hotnews.

”Data viitoare o să venim cu propria noastră Dacie electrică. Am comandat-o și o să fie printre primele 10 Dacii electrice din România. Încurajez autoritățile locale să cumpere astfel de mașini electrice, mai ales mașinile electrice produse în România”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu a afirmat că Dacia Spring comandată de PSD va fi plătită din cotizațiile membrilor, dar nu a știut  prețul: ”Nu știu exact cât a costat, dar e cea mai ieftină de pe piață, ținând cont că e electrică, cel mai important este că e făcută la noi, la Mioveni”.

Dacia a deschis pe 20 martie precomenzile online pentru versiunea „Comfort Plus” a primului său model electric. Aceasta va fi disponibilă la prețul de 18.100 euro (TVA inclus). Livrările sunt programate pentru luna septembrie. Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare „Comfort”, disponibilă la prețul de 16.800 euro (TVA inclus).

Prin program Rabla prețul mașinii ajunge la sub 9.500 euro.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.